Wczytuję dane...
Kod EAN: 9788381321259
Waga produktu: 0.92 kg
Wysyłka: Wysyłka gratis!
Wydawnictwo: zwierciadło
Jak zrobić kalafiorowy popcorn, pikantny ocet ryżowy, herbatę z dzikiej róży, batoniki z suszonych owoców i mieszankę ziołową z chili? Jak przygotować pożywne i smaczne przekąski owocowo-czekoladowe, muesli i płatki owocowe? Z czego sporządzić minestrone, bulion warzywny i sos barbecue?
Niezbędnik dla wszystkich, którzy chcą uzupełnić spiżarnię, zachować nadwyżkę produktów z własnego ogrodu lub przyszykować się do wyjazdu na kemping, wyprawę górską czy daleką podróż.
Suszenie pożywienia to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności. Jest to jednocześnie prosty i tani sposób przechowywania produktów spożywczych. Dzięki tej metodzie jedzenie zachowuje większość cennych dla zdrowia składników odżywczych, witamin i minerałów.
Zobacz jak łatwo można wysuszyć wszystko od arbuza i ananasa po pomidory i zioła. Sprawdź jak przygotować do suszenia wołowinę, jagnięcinę i mięso z drobiu.
Bogato ilustrowany poradnik zawiera niezbędne informacje dla wszystkich zainteresowanych alternatywnymi metodami przetwarzania i przechowywania żywności. Autorka pokazuje krok po kroku jak przygotować warzywa i owoce do suszenia, jakie sposoby obróbki wybrać dla każdego rodzaju pożywienia. Zachęca do korzystania z przepisów kulinarnych i dodawania suszonek do zup, gulaszy, ciast i ciasteczek.
Teresa Marrone jest autorką książek kucharskich m. in. Dishing up Minnesota, Modern Maple oraz atlasów przyrodniczych m.in. o grzybach, jagodach i owocach leśnych. Wykorzystaniem bogactwa runa leśnego zainteresowała się jeszcze na studiach i pasję swoją kontynuuje do dziś. Specjalizuje się w kuchni regionalnej Stanów Zjednoczonych. Mieszka w Minneapolis w Minnesocie.

Szczegóły produktu

  • Autor: 

    Marrone Teresa

  • Rok wydania: 

    2022

  • Wydanie: 

    1

  • Objętość: 

    284

  • Oprawa: 

    Twarda

  • Format: 

    19.0x24.0cm

  • Tematyka: 

    Kuchnia Diety

  • ISBN: 

    9788381321259

Polecamy także