Wczytuję dane...
Kod EAN: 9788365520531
Waga produktu: 0.645 kg
Realizacja zamówienia: 3 dni
Wysyłka od: 12.99 PLN
Wydawnictwo: hanami
Pachnące cynamonowe bułeczki serwowane do kawy, krągłe soczyste klopsiki czy śledzie na sto różnych sposobów – to tylko przykładowe dania kuchni szwedzkiej. Skandynawska kultura kulinarna to również opowieść o tym, co jedli wikingowie, ukryta między wersami sag o bogach i bohaterach, wyprawa Karola Linneusza do Laponii czy anegdota o słodkich wypiekach, które zabiły szwedzkiego króla. To również historia produktów i ludzi, którzy mieli wkład w powstawanie współczesnej kuchni.
Tradycje kulinarne Szwecji to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek – kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.

Szczegóły produktu

  • Autor: 

    Tomaszewska-Bolałek Magdalena

  • Format: 

    16.5x23.5cm

  • ISBN: 

    9788365520531

  • Objętość: 

    240

  • Oprawa: 

    Miękka ze skrzydełkami

  • Rok wydania: 

    2022

  • Tematyka: 

    Kuchnia Diety

  • Wydanie: 

    1

Polecamy także