Wczytuję dane...
Kod EAN: 9788360740897
Waga produktu: 0.846 kg
Realizacja zamówienia: 3 dni
Wysyłka od: 8.99 PLN
Wydawnictwo: hanami
Kuchnia koreańska przypomina kocioł, do którego różne ludy i plemiona dorzuciły swoje ulubione składniki. Chiński ryż i herbata, mandżurska soja, mongolskie pierogi oraz mocny alkohol destylowany, chilli z Nowego Świata i japońskie sushi. Na przestrzeni wieków mieszały się w owym kotle smaki, zapachy i techniki kulinarne, tworząc niezwykłą kuchnię Kraju Porannej Ciszy. Sztukę kulinarną będącą ogniwem łączącym kontynent azjatycki z Wyspami Japońskimi.

Tradycje kulinarne Korei to nie tylko przewodnik po składnikach, sposobach przygotowywania dań i potrawach, to również książka ukazująca rolę oraz znaczenie kuchni na Półwyspie Koreańskim. Między kartkami pierwszych rękopisów z recepturami, wśród talerzy z ofiarami składanymi przodkom i bogom w ofierze, w bajkach oraz legendach kryje się bowiem historia kultury opowiedziana poprzez jedzenie.

Uzupełnieniem książki jest zestaw przepisów na popularne koreańskie dania.

Szczegóły produktu

  • ISBN: 

    9788360740897

  • Autor: 

    Tomaszewska-Bolałek Magdalena

  • Rok wydania: 

    2021

  • Objętość: 

    304

  • Oprawa: 

    Twarda

  • Format: 

    17.0x25.0cm

  • Tematyka: 

    Kuchnia Diety

Polecamy także