Wczytuję dane...
Kod EAN: 9788367799041
Waga produktu: 0.6 kg
Realizacja zamówienia: 3 dni
Wysyłka od: 11.99 PLN
Wydawnictwo: hanami
Duńska kultura kulinarna to nie tylko gwiazdki Michelin i menu degustacyjne. To również kraina chleba żytniego, słodkich wypieków pachnących marcepanem i orzechami oraz najróżnorodniejszych otwartych kanapek. W codziennej diecie nie brakuje dań z wieprzowiny, śledzi oraz kawy. Każdy przystanek podróży po Półwyspie Jutlandzkim i duńskich wyspach to odkrywanie nowych oblicz smaku. Tradycje kulinarne Dani to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek - kulturoznawczyni, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.

Szczegóły produktu

  • Autor: 

    Tomaszewska-Bolałek Magdalena

  • Rok wydania: 

    2023

  • Objętość: 

    216

  • Oprawa: 

    Miękka ze skrzydełkami

  • Format: 

    16.5x23.5cm

  • Tematyka: 

    Kuchnia Diety

  • ISBN: 

    9788367799041

Polecamy także