Wczytuję dane...
Kod EAN: 9788381515054
Waga produktu: 1.100 kg
Realizacja zamówienia: 3 dni
Wysyłka od: 8.99 PLN
Wydawnictwo: RM
Na ile sposobów można połączyć ryż z rybą? Kulki ryżu przykryte wszelkiego rodzaju przysmakami morskimi… przekąski zawinięte w wodorosty… małe zielone łódeczki i… wiele, wiele więcej.
Oto zwięzłe, przystępne i inspirujące wprowadzenie do świata japońskich przysmaków. W tej książce znajdziesz wszystko, co należy wiedzieć, żeby rozpocząć przygodę ze sztuką kulinarną, jaką jest przygotowywanie sushi.
Omówiono w niej:
• niezbędne narzędzia kuchenne
• podstawowe składniki sushi
• sposoby przygotowywania ryżu
• filetowanie i krojenie ryb
• przygotowywanie ostryg, kalmarów i mątw
• techniki rolowania sushi
• ponad 30 przepisów na nigri-sushi, maki-sushi, futomaki i sashimi

Szczegóły produktu

  • ISBN: 

    9788381515054

  • Autor: 

    Hori Masakazu, Takahashi Kazu

  • Rok wydania: 

    2021

  • Wydanie: 

    4

  • Objętość: 

    80

  • Oprawa: 

    Miękka

  • Format: 

    16.5x23.5cm

  • Tematyka: 

    Kuchnia Diety

Polecamy także