Wczytuję dane...
Kod EAN: 9788381516808
Waga produktu: 0.33 kg
Realizacja zamówienia: 3 dni
Wysyłka od: 12.99 PLN
Wydawnictwo: RM
Kulinarna podróż po świecie dla diabetyków i nie tylko!

W poradniku znajdziesz blisko 150 przepisów zaczerpniętych z najważniejszych kuchni europejskich, a także z kuchni chińskiej, japońskiej i żydowskiej. Wszystkie receptury zostały tak skomponowane, aby dzięki niskiej zawartości węglowodanów były odpowiednie dla diabetyków. Z tą książką z łatwością przyszykujesz zarówno proste, codzienne dania, jak i bardziej wyszukane, którymi można mile zaskoczyć gości. W tym apetycznym tyglu każdy znajdzie coś dla siebie. Kremowa zupa musztardowa, tapenada, bouillabaisse, yakitori z kurczaka – kto powiedział, że kuchnia diabetyków jest nudna i pełna wyrzeczeń?

Do każdego dania wyliczono:
- indeks glikemiczny,
- wymienniki węglowodanowe,
- wymienniki białkowo-tłuszczowe
- liczbę kalorii.

Oto niezwykle smakowity sposób oswajania cukrzycy!

Dorota Drozd – członek Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego (PTD), Europejskiej Fundacji Pielęgniarek Diabetologicznych (FEND), pielęgniarka diabetologiczna z wieloletnim doświadczeniem klinicznym. Opiekuje się osobami chorymi na cukrzycę. Jest autorką książek Kuchnia polska dla diabetyków, Cukrzyca. Jak z nią żyć oraz licznych artykułów popularnonaukowych. Czynnie uczestniczy w sympozjach i konferencjach w zarówno w kraju, jak i za granicą.

Szczegóły produktu

  • Autor: 

    Drozd Dorota

  • Format: 

    16.5x23.5cm

  • ISBN: 

    9788381516808

  • Objętość: 

    160

  • Oprawa: 

    Miękka

  • Rok wydania: 

    2022

  • Tematyka: 

    Kuchnia Diety

  • Wydanie: 

    2

Polecamy także