Wczytuję dane...
Kod EAN: 9788382510010
Waga produktu: 0.835 kg
Realizacja zamówienia: 3 dni
Wysyłka: Wysyłka gratis!
Dawniej kuchnią rządził odwieczny rytm czterech pór roku. Gotowało się z tego, co było akurat dostępne, a na pewne smaki trzeba było czekać przez cały rok. Andrzej Polan, utytułowany szef kuchni, który w swojej pracy lubi sięgać do podstaw, tym razem postanowił przybliżyć czytelnikom nieco zapomnianą koncepcję gotowania sezonowo i lokalnie. Potrawy przyrządzane z dostępnych w regionie składników są zdrowe, a odkrywając smakowite patenty naszych przodków, możemy na powrót zakochać się w polskiej kuchni. Wyrusz w niezwykłą kulinarną podróż w duchu „cudze chwalicie, swego nie znacie”. Wybierz się w niepowtarzalną kulinarną podróż po Polsce. Książka podzielona jest na cztery segmenty: wiosnę, lato, jesień i zimę. Znajdziesz w niej przepisy na wyśmienite dania z lokalnych składników, przygotowane w zgodzie z prastarym rytmem czterech pór roku. Są to zarówno proste inspiracje na codzienny obiad, jak i te bardziej skomplikowane – zawsze jednak mocno osadzone w realiach czasu i regionu. Polska to piękny kraj, który ma Ci do zaoferowania prawdziwe kulinarne cuda. Biesiaduj z przyjaciółmi i smakuj chwile.

Szczegóły produktu

  • Autor: 

    Polan Andrzej

  • Rok wydania: 

    2021

  • Wydanie: 

    1

  • Objętość: 

    200

  • Oprawa: 

    Twarda

  • Format: 

    20.4x26.0cm

  • Tematyka: 

    Kuchnia Diety

  • ISBN: 

    9788382510010