Wczytuję dane...
Kod EAN: 9788302196287
Waga produktu: 0.54 kg
Wysyłka: Wysyłka gratis!
Wydawnictwo: wsip
Znany i lubiany podręcznik, który wprowadza uczniów w zagadnienia bezpiecznej obsługi urządzeń używanych w zakładach gastronomicznych – poprawiony i uaktualniony. Pozbawiony zbyt szczegółowych charakterystyk materiałów (okazały się niepotrzebne uczniom), uzupełniony o omówienie nowych technologii stosowanych w gastronomii anti-griddle, thermomix, pacojet i wiele innych. Przedstawiono także zasady bezpiecznego przygotowywania dań kuchni molekularnej – np. pracy z ciekłym azotem.

Autorki kładą nacisk na kwestie minimalizacji negatywnego wpływu zakładów gastronomicznych na środowisko, nie tylko wskazując konkretne rozwiązania technologiczne (oszczędność energii, wody, fotowoltaika, segregacja odpadów), ale także uczulając ucznia na tę problematykę.

Treść publikacji uzupełniają liczne fotografie i rysunki wyjaśniające zasady działania poszczególnych urządzeń. Kody QR kierują do filmów, które prezentują szczegółowo charakterystykę i obsługę wybranego sprzętu gastronomicznego.

Szczegóły produktu

  • Autor: 

    Kasperek Agnieszka, Kondratowicz Marzanna

  • Format: 

    17.0x24.0cm

  • ISBN: 

    9788302196287

  • Objętość: 

    358

  • Oprawa: 

    Miękka

  • Rok wydania: 

    2023

  • Tematyka: 

    Podręczniki szkolne

  • Wydanie: 

    10

Polecamy także