Wczytuję dane...
Kod EAN: 9788383172927
Waga produktu: 1.04 kg
Realizacja zamówienia: 3 dni
Wysyłka od: 13.99 PLN
Wydawnictwo: pascal
Zauważyłam, że wspaniałomyślność wenecjan ma swoje granice. Z przyjemnością wskażą drogę, ale przepisem już nie tak chętnie się podzielą. Nie mieli problemu z wytłumaczeniem jakiemuś turyście, jak dostać się do czternastego mostu, ale nie chcieli nawet słyszeć pytania o to, czy do małży używają czarnego, czy białego pieprzu. A ja chciałam znać szczegóły... Tessa Kiros Wenecja to włoskie królestwo soli oraz pereł, prosecco oraz syren, bigoli oraz polenty. Tessa przemierza miasto, chłonie jego atmosferę, a z dalaod obleganych przez turystów lokali znajduje autentyczne weneckie jedzenie. Rybne carpaccio z różowym pieprzem, spaghetti z karczochami i krewetkami, lasagne z owocami morza, kurczak w pomidorach, gotowane jabłka z amaretti – przepisy prosto z kuchni wenecjan. Prawdziwe, nieraz pilnie strzeżone, są jednym ze skarbów tego miasta. Z pomocą siostry swojego męża (w połowie wenecjanki), Tessa uchyla w tej książce rąbka tajemnicy.

Szczegóły produktu

  • Autor: 

    Kiros Tessa

  • Format: 

    16.5x23.5cm

  • ISBN: 

    9788383172927

  • Objętość: 

    288

  • Oprawa: 

    Twarda

  • Rok wydania: 

    2024

  • Tematyka: 

    Kuchnia Diety

Polecamy także