Wczytuję dane...
Kod EAN: 9788324085101
Waga produktu: 0.658 kg
Wysyłka: Wysyłka gratis!
Wydawnictwo: znak koncept
100 przepisów na tradycyjne dania szabatowe, nowojorskie klasyki i zanurzoną w koszerności nowoczesność. Wejdź do kuchni Marca Grossmana, który w Paryżu prowadzi kilka restauracji, i odkryj zarówno smaki ulicznego jedzenia, jak i bardziej intymną kuchnię opartą na tradycyjnych żydowskich przepisach z dzieciństwa autora. Bajgle, banana bread, bob bowl przywodzą na myśl gwar nowojorskiej ulicy. Chrupiąca chałka, kugel, czulent, holiszkies, cymes, gefilte fish, strudel subtelnie przemycają ideę szabatu, czasu odpoczynku, bliskości i odnawiania więzi z rodziną. Zadbania o siebie i bliskich. Poczuj spokój i równowagę płynącą z obcowania z szabatową kuchnią. W święto Purim upiecz hamantasze, tak słodkie jak smak zwycięstwa, w Chanukę usmaż latkes, a na święto Pesach przygotuj wspaniały talerz sederowy. Odkryj bogactwo smaków i zapachów rodzących się na styku wielobarwnych kultur.

Szczegóły produktu

  • Autor: 

    Grossman Marc

  • Rok wydania: 

    2023

  • Wydanie: 

    1

  • Objętość: 

    224

  • Oprawa: 

    Twarda

  • Format: 

    16.5x23.5cm

  • Tematyka: 

    Kuchnia Diety

  • ISBN: 

    9788324085101