Wczytuję dane...
Kod EAN: 9788381035989
Waga produktu: 0.215 kg
Realizacja zamówienia: 3 dni
Wysyłka od: 11.99 PLN
Wydawnictwo: pascal
Sycylia Skąd się wzięły czarne plaże? Jak przygotować się do wycieczki na Etnę? Co zjeść w locie? Jak uratować żółwia? Na mapie gastronomicznej Sycylii street food zajmuje szczególne miejsce. Wpisuje się w tradycję regionu, będąc alternatywą dla długich posiłków zarówno dla mieszkańców, jak i turystów odwiedzających tę część Włoch. Warto tu skorzystać z bogatej oferty pranzetti volanti (posiłków w locie) i stołować się na ulicy, w licznych rosticceriach, lokalach przy kioskach czy w smażalniach. Il cibo nelle mani to jedzenie na wynos w doskonałym wydaniu i wybornej oprawie. Wizytówką sycylijskiego street foodu jest pane con panele. Panelle to tradycyjne palermitańskie placuszki z mąki z ciecierzycy, smażone na oczach klientów, które można włożyć do świeżej bułki posypanej sezamem. W ofercie nie brakuje oczywiście najróżniejszych odmian pizzy oraz innych przysmaków serwowanych na zimno i ciepło o każdej porze dnia i nocy. Dominika Friedrich, autorka przewodnika oraz bloga Sycylia bocznymi drogami

Szczegóły produktu

  • Autor: 

    Friedrich Dominika

  • Rok wydania: 

    2022

  • Objętość: 

    156

  • Oprawa: 

    Miękka ze skrzydełkami

  • Format: 

    111.5x190.0cm

  • Tematyka: 

    Przewodniki

  • ISBN: 

    9788381035989

Polecamy także