Wczytuję dane...
Kod EAN: 9788302157127
Waga produktu: 0.168 kg
Wysyłka: Wysyłka gratis!
Wydawnictwo: wsip
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu czwartej części kwalifikacji T.3 (Przygotowanie pieczywa do dystrybucji).

W publikacji przybliżono wiedzę dotyczącą jakości pieczywa. Starannie omówiono czynniki, które mają na nią największy wpływ. Zawarto wykaz błędów technologicznych, które pozwalają odkryć przyczynę wad gotowych wyrobów i odpowiednio skorygować proces technologiczny. Opisano także chłodzenie, magazynowanie i transport pieczywa. Wiele uwagi poświęcono metodom krojenia i pakowania wypieków. Zdjęcia i rysunki ułatwiają zrozumienie prezentowanych informacji, a pytania i ćwiczenia do wykonania w praktyce stanowią wsparcie w przygotowaniu do egzaminu. Dodatkowym atutem są liczne ciekawostki, które mogą skłonić uczniów do pogłębiania swojej wiedzy.

Szczegóły produktu

  • Autor: 

    Dominik Piotr, Przybylska-Dominik Katarzyna

  • Format: 

    17.0x24.0cm

  • ISBN: 

    9788302157127

  • Objętość: 

    102

  • Oprawa: 

    Miękka

  • Rok wydania: 

    2016

  • Tematyka: 

    Podręczniki szkolne

Polecamy także