Wczytuję dane...
Kod EAN: 9788381989169
Waga produktu: 0.31 kg
Realizacja zamówienia: 3 dni
Wysyłka od: 12.99 PLN
Wydawnictwo: Wydawnictwo C.H.Beck

W podręczniku Prawo żywnościowe omówiono podstawowe akty prawa żywnościowego, zarówno unijnego (zwłaszcza rozporządzenie
nr 178/2002), jak i krajowego, a także normy obowiązujące w ramach globalnego systemu żywnościowego (np. Codex Alimentarius).

Szczególna uwagę zwrócono na akty regulujące wymogi produkcji żywności, w tym dotyczące bezpieczeństwa i jakości żywności, informacji o produktach żywnościowych, odpowiedzialności producentów za naruszenie przepisów prawa.

W publikacji uwzględniono bogaty dorobek doktryny prawa rolnego oraz orzecznictwo Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej. Zagadnienia zaprezentowano w sposób przejrzysty i uporządkowany.

Stan prawny: wrzesień 2020 r.

Akademicka

  • ISBN: 

    978-83-8198-916-9

  • Autorzy: 

    Katarzyna Leśkiewicz, prof. UAM

  • Wysokość: 

    205

  • Szerokość: 

    145

  • Grubość: 

    13

  • Liczba stron: 

    258

  • Oprawa: 

    Miękka

  • Rok wydania: 

    2020

  • Miejscowość: 

    Warszawa

  • Seria cykliczna: 

    Podręczniki Prawnicze

  • Tematyka: 

    Akademicka

  • Wiek: 

    15-99 lat

  • Typ publikacji: 

    Książka

  • Data wprowadzenia do sprzedaży: 

    2020-11-10

Polecamy także