Wczytuję dane...
Kod EAN: 9788365853684
Waga produktu: 0.405 kg
Realizacja zamówienia: 3 dni
Wysyłka od: 12.99 PLN
Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źródeł zobaczyć, w jakich warunkach żyją hodowlane kury i jak są później przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w Europie Środkowo-Wschodniej zakład uboju świń, by z lokalnymi dziennikarzami i aktywistami dowiedzieć się, jak przemysłowa produkcja zwierząt wpływa na życie codzienne mieszkańców. Wreszcie wyruszył śladem aktywistów do Puszczy Białowieskiej, by dowiedzieć się, jak ważne jest zaangażowanie w walce o lepszą przyszłość i dlaczego warto blokować harvestery.
„Polskie mięso” to nie tylko mocny reportaż o zwierzętach, jedzeniu mięsa, weganizmie, ale także poruszająca historia jedzenia – tego, jak jedzono, co się je i co będziemy jeść już za kilka lat.

Szczegóły produktu

  • Autor: 

    Kapela Jaś

  • Format: 

    13.2x21.0cm

  • ISBN: 

    9788365853684

  • Objętość: 

    336

  • Oprawa: 

    Miękka ze skrzydełkami

  • Rok wydania: 

    2023

  • Tematyka: 

    Reportaż

  • Wydanie: 

    1