Wczytuję dane...
Kod EAN: 9788302211478
Waga produktu: 0.416 kg
Realizacja zamówienia: 3 dni
Wysyłka od: 12.99 PLN
Wydawnictwo: wsip
Znany i lubiany podręcznik, zaktualizowany do podstawy programowej 2019. Omawia zagadnienia z czwartej części kwalifikacji HGT.12 – organizacja produkcji gastronomicznej. Przedstawia m.in.: zagadnienia związane z planowaniem produkcji potraw i napojów, w tym zaopatrzenia zakładu gastronomicznego, planowanie żywienia z wykorzystaniem programów komputerowych przy pracy zakładu gastronomicznego.

Omawia także podstawowe metody obliczania zapotrzebowania na surowce i półprodukty, kontrolę stanów magazynowych, zagospodarowanie zwrotów poprodukcyjnych oraz strukturę organizacyjną zakładu gastronomicznego. Duży nacisk kładzie na kontrolę produkcji potraw i napojów, w tym dokładnie omawia systemy GHP, GMP i HACCP. Przedstawia również zasady opracowywania receptur i kart menu oraz przyjazne dla środowiska sposoby zarządzania zakładem gastronomicznym. Publikacja dokładnie opisuje metody kalkulacji cen w zakładach gastronomicznych.

Kolorowe schematy i wyróżnione przykłady pomagają zrozumieć omawiane treści. Po każdym rozdziale znajdują się pytania i polecenia, które sprawdzają stopień opanowania wiedzy. Filmy instruktażowe dostępne pod kodami QR urozmaicą naukę trudniejszych partii materiału, a czytelna szata graficzna uprzyjemni naukę.

Szczegóły produktu

  • Autor: 

    Bilska Beata, Górska-Warsewicz Hanna, Sawicka Beata

  • Format: 

    17.0x24.0cm

  • ISBN: 

    9788302211478

  • Objętość: 

    296

  • Oprawa: 

    Miękka

  • Rok wydania: 

    2023

  • Tematyka: 

    Podręczniki szkolne

Polecamy także