Wczytuję dane...
Kod EAN: 9788301194307
Waga produktu: 0.2 kg
Realizacja zamówienia: 3 dni
Wysyłka od: 12.99 PLN
Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważniejszych elementów produkcji spożywczej.
Publikacja omawia zagrożenia chemiczne, mające wpływ na produkty spożywcze z perspektywy mikrobiologii. Są one wynikiem oddziaływania dodatków do żywności, zanieczyszczeń pochodzących od materiałów do pakowania, substancji chemicznych wykorzystywanych w systemach czyszczących oraz toksyn mikrobiologicznych. Wszystkie zagadnienia przedstawione są na przykładach i dotyczą m.in. histaminy w rybach i produktach rybnych, toksyn biologicznych i przyczyn ich występowania, czynników wpływających na powstawanie biofilmów i strategii kontrolnych oraz zagrożeń ze strony Escherichia coli.
Książka jest adresowana do chemików, mikrobiologów, technologów żywności, przedstawicieli zawodów medycznych oraz weterynarzy.

Szczegóły produktu

  • Format: 

    16.5x23.5

  • ISBN: 

    9788301194307

  • Objętość: 

    110

  • Oprawa: 

    Miękka

  • Rok wydania: 

    2020

  • Tematyka: 

    Biologia

  • Wydanie: 

    1

Polecamy także