Wczytuję dane...
Kod EAN: 9788301200435
Waga produktu: 0.94 kg
Wysyłka: Wysyłka gratis!
W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mięsa drobiowego i przetworów drobiowych. Szczególną uwagę zwrócono na bezpieczeństwo zdrowotne produktów drobiowych oraz zasady sanitarne i weterynaryjne w produkcji mięsa i przetworów drobiowych. Omówiono też , ważny z punktu widzenia ochrony środowiska, temat ekologicznego gospodarowania wodą oraz ściekami w rzeźniach i przetwórniach drobiu.
Podręcznik jest przeznaczony przede wszystkim dla studentów akademii rolniczych, politechnik, instytutów branżowych - wydziałów technologii żywności, medycyny weterynaryjnej. Będzie również przydatny lekarzom weterynarii sprawującym nadzór sanitarny na terenie zakładów drobiarskich oraz technologów żywności i pracowników związanych z produkcją i dystrybucją produktów drobiowych, hodowców i producentów drobiu, pracowników inspekcji weterynaryjnej.

Szczegóły produktu

  • Autor: 

    Praca zbiorowa

  • Format: 

    16.5x23.5cm

  • ISBN: 

    9788301200435

  • Objętość: 

    574

  • Oprawa: 

    Miękka

  • Rok wydania: 

    2024

  • Tematyka: 

    Technika

  • Wydanie: 

    1

Polecamy także