Wczytuję dane...
Kod EAN: 9788323340546
Waga produktu: 0.492 kg
Realizacja zamówienia: 3 dni
Wysyłka od: 12.99 PLN
Gary Paul Nabhan zabiera czytelnika w podróż w czasie i przestrzeni, pachnącą przyprawami, które sprzedawano i kupowano już kilka tysięcy lat temu. Podąża śladami kupieckich karawan wędrujących wzdłuż najważniejszych szlaków. Fascynująca historia handlu korzennego pomaga zrozumieć
procesy globalizacji i życie codzienne ludzi żyjących z obrotu przyprawami i rozmaitymi wonnościami. Ogromnym walorem książki są także przepisy zachęcające do przyrządzenia potraw, których tradycja sięga kilku tysięcy lat. Kumin, kakao i karawana pokazuje historię ukrytą w szczypcie curry.

„Gary Nabhan to mistrz narracji o szerokim spojrzeniu, obejmującym wiele dyscyplin naukowych. Prezentuje barwne opowieści o postaciach historycznych oraz relacje z własnych podróży starożytnymi szlakami korzennymi, fascynujące obserwacje dotyczące międzykulturowych zależności między językami i smakami, a także refleksje nad wpływem, jaki handel korzenny wywarł na historię jego własnej rodziny”.
Sandor Ellix Katz, autor The Art of Fermentation oraz Wild Fermentation

Szczegóły produktu

  • Autor: 

    Nabhan Paul Gary

  • Rok wydania: 

    2020

  • Wydanie: 

    1

  • Objętość: 

    336

  • Oprawa: 

    Miękka

  • Format: 

    15.0x23.0cm

  • Tematyka: 

    Kuchnia Diety

  • ISBN: 

    9788323340546

Polecamy także