Wczytuję dane...
Kod EAN: 9788381517942
Waga produktu: 0.454 kg
Realizacja zamówienia: 3 dni
Wysyłka od: 11.99 PLN
Wydawnictwo: RM
Dieta wegańska wcale nie musi być jednostajna. Wystarczy, że odkryjesz bogactwo darów każdej z pór roku. Wiosenne warzywa liściaste, letnie zioła, jesienne owoce, zimowe bulwy... Matka Natura dba o różnorodność naszego jadłospisu. Wystarczy tylko wyczuć jej rytm. Sezonowość to klucz do prawidłowo zbilansowanej diety. Warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy lokalnych wytwórców. Dzięki tej książce dowiesz się, jak tego dokonać.
Znajdziesz tu informacje o:
– korzyściach płynących ze stosowania diety wegańskiej,
– makro- i mikroskładnikach w żywieniu weganina,
– źródłach białek, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów,
– składnikach niedoborowych w diecie wegańskiej i sposobach ich uzupełnienia
oraz przepisy na wyjątkowe wegańskie dania z uwzględnieniem produktów sezonowych.
Ewa Sypnik-Pogorzelska i Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska to dyplomowane dietetyczki z powołaniem i założycielki Poradni Dietetycznej Dietosfera. Autorki licznych książek i artykułów. Występowały w programach poradnikowych i lifestylowych dla telewizji Kuchnia+, Polsat i TVN.

Szczegóły produktu

  • Autor: 

    Jarzynka-Jendrzejewska Magdalena, Sypnik-Pogorzelska Ewa

  • Rok wydania: 

    2023

  • Wydanie: 

    1

  • Objętość: 

    192

  • Oprawa: 

    Miękka

  • Format: 

    16.2x23.5cm

  • Tematyka: 

    Kuchnia Diety

  • ISBN: 

    9788381517942

Polecamy także