Bogaty zbiór przepisów kulinarnych oraz opis tradycji i kresowych zwyczajów. Kuchnia kresowa to nie tylko wyszukane, szlacheckie i magnackie dania, ale przede wszystkim smakowite, wykwintne potrawy, przygotowywane z prostych, ogólnodostępnych składników. Znajdziemy tu receptury np. na śledzia pocztowego w miodowym sosie, tradycyjny chłodnik litewski, sztuki mięs kraszone świeżymi i suszonymi ziołami, bliny wołyńskie – gryczane, gęś pieczoną w winie, a także desery, orzeźwiające napoje oraz rozgrzewające i leczące nalewki.
Szczegóły produktu
-
Autor:
Czarnowski Ryszard Jan
-
Rok wydania:
2023
-
Wydanie:
2
-
Objętość:
224
-
Oprawa:
Miękka ze skrzydełkami
-
Format:
17.5x25.0cm
-
Tematyka:
Kuchnia Diety
-
ISBN:
9788373999725