Wczytuję dane...
Kod EAN: 9788301196264
Waga produktu: 0.59 kg
Realizacja zamówienia: 3 dni
Wysyłka od: 12.99 PLN
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania.
Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności.
W tomie 2 opisano:
- witaminy;
- rodniki, utleniacze i przeciwutleniacze;
- nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego;
- alergeny oraz mutagenne i rakotwórcze składniki żywności;
- toksyny surowców żywnościowych;
- dodatki do żywności i suplementy diety;
- analizę oraz zasady zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności.

Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.

Szczegóły produktu

  • Autor: 

    Praca zbiorowa

  • Format: 

    16.5x23.5cm

  • ISBN: 

    9788301196264

  • Objętość: 

    344

  • Oprawa: 

    Miękka

  • Rok wydania: 

    2017

  • Tematyka: 

    Chemia

  • Wydanie: 

    1

Polecamy także