Wczytuję dane...
Kod EAN: 9788320063271
Waga produktu: 0.27 kg
Realizacja zamówienia: 3 dni
Wysyłka od: 12.99 PLN
Wydawnictwo: pzwl
W publikacji zaprezentowano zagadnienia dotyczące postępowania dietetycznego u pacjentów poddawanych terapiom onkologicznym. Autorami są praktycy, którzy na co dzień zajmują się opieką nad chorymi leczonymi onkologicznie.
W tym kompleksowym, specjalistycznym opracowaniu przedstawiono najważniejsze zagadnienia dotyczące żywienia w chorobie nowotworowej, m.in. rolę dietetyka, zasady racjonalnego odżywiania w chorobie nowotworowej, wpływ leczenia chirurgicznego i radioterapii na żywienie pacjentów, znaczenie diet w trakcie leczenia onkologicznego oraz wzbogacenie ich doustnymi suplementami pokarmowymi, mity i stereotypy żywieniowe.
Publikacja będzie przydatna dla pielęgniarek, dietetyków i innych członków zespołu terapeutycznego.

Szczegóły produktu

  • Format: 

    16.5x23.5cm

  • ISBN: 

    9788320063271

  • Objętość: 

    160

  • Oprawa: 

    Miękka

  • Rok wydania: 

    2021

  • Tematyka: 

    Medycyna

  • Wydanie: 

    1

Polecamy także