Wczytuję dane...
Kod EAN: 9788320033151
Waga produktu: 0.235 kg
Realizacja zamówienia: 3 dni
Wysyłka od: 12.99 PLN
Wydawnictwo: pzwl
Na powstawanie zmian miażdżycowych w tętnicach wpływają przede wszystkim zaburzenia lipidowe (m.in. nadmiar cholesterolu lub zbyt małe stężenie dobrego cholesterolu HDL w osoczu krwi), a także nadciśnienie tętnicze, palenie papierosów, otyłość, cukrzyca, mała aktywność fizyczna. Właściwe odżywianie i zdrowy tryb życia mogą jednak nawet w takich przypadkach zminimalizować ryzyko wystąpienia groźnych chorób układu krążenia, prowadzących m.in. do zawału serca lub udaru mózgu. W tym poradniku Czytelnik znajdzie rady, jak zmienić dietę, jakich potraw należy unikać, a z jakich produktów przyrządzać posiłki, aby poprawić stężenia lipidów we krwi. Propozycje tygodniowych jadłospisów i przepisy kulinarne ułatwią zastosowanie wskazanej diety. Książka zawiera praktyczne porady i zalecenia specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Mogą z niej korzystać zarówno pacjenci, jak i lekarze podstawowej opieki zdrowotnej.

Szczegóły produktu

  • Autor: 

    Cybulska Barbara, Kłosiewicz-Latoszek Longina, Cichocka Aleksandra

  • Format: 

    14.5x20.5cm

  • ISBN: 

    8320033152

  • Objętość: 

    164

  • Oprawa: 

    Miękka

  • Rok wydania: 

    2014

  • Tematyka: 

    Zdrowie Uroda

  • Wydanie: 

    1

Polecamy także