Wczytuję dane...
Kod EAN: 9788376490823
Waga produktu: 0.31 kg
Realizacja zamówienia: 3 dni
Wysyłka od: 11.99 PLN
Wydawnictwo: kos
Czy wiesz, że piec piekarski ma już ponad 5000 lat?
Czy pamiętasz niezapomniany zapach i smak chleba z dzieciństwa?

Dzięki tej książce poznasz nie tylko budowę, ale także historię, tradycje i metody wypieku chleba w najbardziej naturalny sposób. Piece służą także do wypieku wszelkiego rodzaju ciast, deserów, warzyw, zapiekanek, pizzy, a nawet mięs. Kilkanaście oryginalnych i tradycyjnych przepisów zawartych w książce pozwala sprawdzić się doskonale w roli piekarza.

Dzięki przedstawionym tutaj szczegółowym instrukcjom, w zależności od potrzeb i możliwości (także finansowych), można samemu krok po kroku zbudować piec piekarski: począwszy od prostego małego pieca z gliny, przez piec ogrodowy, a skończywszy na murowanym piecu piekarskim w domu. Budowa pieca z tą książką będzie przebiegała bezproblemowo, ponieważ uwzględniono materiały budowlane dostępne na polskim rynku.

Mamy nadzieję, że książka ta zachęci do kontynuowania wspaniałej tradycji wypieku chleba i nie tylko...

Szczegóły produktu

  • Rok wydania: 

    2013

  • Wydanie: 

    1

  • Objętość: 

    176

  • Oprawa: 

    Miękka

  • Format: 

    16.5x22.5cm

  • Tematyka: 

    Poradniki

  • ISBN: 

    9788376490823

Polecamy także