Wczytuję dane...
Kod EAN: 9788324094400
Waga produktu: 1.7 kg
Realizacja zamówienia: 3 dni
Wysyłka od: 13.99 PLN
Wydawnictwo: znak
Autorbestsellerowych Italii na talerzu i Francji na talerzu powraca z nową książką! Wraz z François-Régisem Gaudrym, jedną z najjaśniejszych gwiazd francuskiej kuchni, odkryj kulinarną stolicę świata – PARYŻ. Gdzie paryżanie najchętniej przychodzą rano po bagietkę? Dlaczego barman to paryski zawód? Jaki jest właściwy sposób zamawiania kawy? Czy frytki tak naprawdę zostały wynalezione w Paryżu? W czym tkwi sekret paryskiej zupy cebulowej? Ile hektolitrów wina wypijają każdego roku mieszkańcy Paryża?
255 miejsc, osób i wydarzeń, które ukształtowały paryską kuchnię
88 przepisów na paryskie klasyki: croque-monsieur, naleśniki paryskie, makaroniki
2 050 adresów do odwiedzenia – od street foodu przez niewielkie knajpki po luksusowe restauracje
mnóstwo map, ilustracji i smakowitych ciekawostek
Zobacz Paryż oczami specjalisty od francuskiej kuchni! Udaj się do kultowych miejsc, w których jadali Coco Chanel, Aleksander Dumas, Marcel Proust. Poczuj klimat paryskiego bistro, wybierz się na kulinarną wycieczkę po wieży Eiffla i rozsmakuj się we francuskich klasykach!
Prawdziwa BIBLIA francuskiego smaku WSZYSTKO, co powinieneś wiedzieć, zanim odwiedzisz stolicę Francji François-Régis Gaudry – autor bestsellerowych, ukochanych przez Polaków książek – Italii na talerzu oraz Francji na talerzu.
Francuski dziennikarz, krytyk kulinarny i pisarz, który za swoje książki jest uwielbiany na całym świecie. Prowadzi program telewizyjny Tre`s Tre`s Bon oraz audycję On va déguster w radiuFrance Inter.

Szczegóły produktu

  • Autor: 

    Gaudry Francois-Regis

  • Format: 

    20.0x26.5cm

  • ISBN: 

    9788324094400

  • Objętość: 

    448

  • Oprawa: 

    Twarda

  • Rok wydania: 

    2024

  • Tematyka: 

    Kuchnia Diety

  • Wydanie: 

    1

Polecamy także