Wczytuję dane...
Kod EAN: 9788381025287
Waga produktu: 0.362 kg
Realizacja zamówienia: 3 dni
Wysyłka od: 12.99 PLN
Wydawnictwo: cedewu
Najnowsze wydanie pierwszej w Polsce monografii zgłębiającej temat kultury bezpieczeństwa żywności, wzbogacone o liczne uzupełnienia dotyczące wpływu zagrożenia związanego z pandemią COVID-19 oraz zmianami klimatu. Dodatkowo uwzględnione zostały zaistniałe zmiany w prawie w dokumentach normatywnych.
Książka jest przeznaczonego dla wszystkich zainteresowanych promowaniem i wdrażaniem metod, postaw oraz wartości niezbędnych w zarządzaniu bezpieczeństwem żywności.
Wśród zaprezentowanych zagadnień:
- postawy definicyjne i założenia ogólnej istoty bezpieczeństwa oraz bezpieczeństwa żywności
- zjawisko food crime (przestępstwa wymierzone w żywność i łańcuch żywnościowy)
- problematyka klimatu i kultury bezpieczeństwa żywności, w tym próba ujęcia zjawiska kultury sprawiedliwego traktowania (just culture) oraz sygnalizowania w dobrej wierze (whistleblowing)
- czynniki oraz uwarunkowania sprzyjające tworzeniu kultury bezpieczeństwa żywności
- narzędzia pozwalające określić, zmierzyć i ocenić dojrzałość poziomu kultury bezpieczeństwa żywności w organizacji oraz wskazać na obszary wymagające doskonalenia
- najnowsza literatura krajowa i zagraniczna dotycząca opisywanych kwestii.

Szczegóły produktu

  • Autor: 

    Wiśniewska Małgorzata Z.

  • Format: 

    16.5x23.5cm

  • ISBN: 

    9788381025287

  • Objętość: 

    216

  • Oprawa: 

    Miękka

  • Rok wydania: 

    2021

  • Tematyka: 

    Ekonomia Biznes

  • Wydanie: 

    3

Polecamy także