Wczytuję dane...
Kod EAN: 9788383173818
Waga produktu: 0.725 kg
Realizacja zamówienia: 3 dni
Wysyłka od: 11.99 PLN
Wydawnictwo: pascal
Ależ to jest piękna książka! Pobudzające kulinarną wyobraźnię przepisy, mnóstwo dobrze podanej wiedzy oraz pachnące, wibrujące kolorami i ciepłem zdjęcia Autorki… Natychmiast chcę to wszystko ugotować! Maryla Musidłowska, dziennikarka Kuchnia+ i „Elle”
Rozszerzone wydanie – 186 przepisów na dania jak z bajki! Słodkie pierwiosnki, kwaśne begonie, goryczkowe aksamitki, pikantne nasturcje – kwiaty mogą nie tylko przepięknie wyglądać, lecz także doskonale… smakować!
Małgorzata Kalemba-Drożdż wprowadza je do swojej kuchni nie w charakterze dekoracji, ale jako danie główne.

Rozsmakuj się w złocistej tarcie z kwiatami cukinii! Oczaruj gości czekoladowym tortem fiołkowym i lodami z magnolii! Zaserwuj pasztet z aksamitkami i kwiaty rzepaku w ostrym sosie! Poznaj magiczny smak zupy z liliowca i skosztuj wyśmienitej nalewki pierwiosnkowej. Jadalne kwiaty to niezwykła książka kucharska. Dowiesz się, jakich kwiatów trzeba unikać, a jakie są w pełni bezpieczne, jak je zbierać i przechowywać, oraz przede wszystkim – jak przyrządzić z nich pyszne potrawy.

Małgorzata Kalemba-Drożdż – autorka książek Pyszne chwasty, Jadalne kwiaty, Smakowite drzewa i Skarby ogrodu (2021). Prowadzi blog kulinarny Trochę Inna Cukiernia. Z entuzjazmem promuje jedzenie kwiatów i dzikich roślin. Pochodzi z Krakowa. Doktor biochemii. Mama dwójki dzieci.

Szczegóły produktu

  • Autor: 

    Kalemba-Drożdż Małgorzata

  • Rok wydania: 

    2024

  • Objętość: 

    360

  • Oprawa: 

    Twarda

  • Format: 

    17.0x24.0cm

  • Tematyka: 

    Kuchnia Diety

  • ISBN: 

    9788383173818

Polecamy także