Wczytuję dane...
Kod EAN: 9788381517140
Waga produktu: 0.49 kg
Realizacja zamówienia: 3 dni
Wysyłka od: 11.99 PLN
Wydawnictwo: RM
Zdrowe i smaczne jedzenie to najlepsza rzecz, jaką możesz podarować swoim jelitom.

W dzisiejszych czasach jelita nie mają lekko. Niewłaściwa dieta, stres, pośpiech, nadużywanie leków – to wszystko powoduje, że z dnia na dzień są coraz bardziej osłabione. Problemy takie jak zespół jelita drażliwego, nietolerancja FODMAP, zespół SIBO, celiakia, nieszczelne jelito wymagają kompleksowego leczenia i troskliwej opieki dietetycznej.

Ta książka uporządkuje twoją wiedzę i wskaże możliwe przyczyny dolegliwości. Dowiesz się z niej m.in.:
– co jeść, by złagodzić częste dolegliwości jelitowe;
– kiedy błonnik jest wskazany, a kiedy trzeba go ograniczać;
– jak dbać o dobrą mikroflorę jelitową i jakie są z tego korzyści;
– jak pozbyć się dokuczliwych zaparć bez przyjmowania leków;
– jak postępować w przypadku alergii i nietolerancji pokarmowych (np. nietolerancji glutenu, fruktozy, laktozy).

Znajdziesz tu również przepisy na pyszne i łatwe w przygotowaniu dania odpowiednie w różnych zaburzeniach jelitowych. Smacznego!

AGATA LEWANDOWSKA – dietetyk, absolwentka WUM, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na Uniwersytecie SWPS. Interesuje się sportem i wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka wielu książek o diecie i zdrowiu (m.in. Wypieki dla diabetyków, Dieta w chorobie Hashimoto, Detoks cukrowy, Dieta anti-aging, Schudnij bez diety). Prowadzi stronę internetową oraz blog pod adresem www.lewandowskaagata.pl.

Szczegóły produktu

  • Autor: 

    Lewandowska Agata

  • Rok wydania: 

    2023

  • Wydanie: 

    3

  • Objętość: 

    208

  • Oprawa: 

    Miękka

  • Tematyka: 

    Kuchnia Diety

  • ISBN: 

    9788381517140

Polecamy także