Loading...
Kod producenta: 9788302157103
Product weight: 0.225 kg
Shipping cost: Free shipping!
Publisher: wsip
Podręcznik szczegółowo charakteryzuje poszczególne rodzaje pieczywa i wyrobów piekarsko-cukierniczych. Omawia najczęściej występujące błędy w trakcie przygotowania wyrobów piekarskich. Publikacja szczegółowo przedstawia budowę receptur piekarskich i obliczenia związane z nimi. Liczne przykłady pomagają uczniowi zrozumieć zasadę najczęściej występujących obliczeń na omawianym etapie technologicznym. Publikacja koncentruje się na przygotowaniu wszystkich surowców, których używa się w produkcji pieczywa. Zawiera mnóstwo praktycznych wskazówek. Opracowanie omawia szczegółowo procesy zachodzące w trakcie powstawania ciasta żytniego i pszennego. Przedstawia różne metody technologiczne ich produkcji. Omawia otrzymywanie poszczególnych wyrobów piekarskich zarówno metodami ręcznej obróbki jak i maszynowej.

Product details

  • Authors: 

    Giemza Ewa

  • Issue year: 

    2016

  • Issue number: 

    1

  • Number of pages: 

    152

  • Cover type: 

    Miękka

  • Format: 

    17.0x24.0cm

  • Theme: 

    Podręczniki szkolne

  • ISBN: 

    9788302157103