Wczytuję dane...
Kod EAN: 9788379934560
Waga produktu: 1.2 kg
Realizacja zamówienia: 3 dni
Wysyłka od: 10.99 PLN
Wydawnictwo: REA
Prawdziwa kuchnia polska to dzieło wyjątkowe. Stanowi doskonałe kompendium wiedzy o polskiej kuchni: dawnej i współczesnej, „oficjalnej” i regionalnej, środkowopolskiej i kresowej. W dwudziestu rozdziałach znajdują się przepisy na masła smakowe, dipy, zupy, potrawy z mąki, jajek i sera, kasz i ryżu, ziemniaków, dodatki do zup i drugich dań, sosy, mięso, drób, dziczyznę, grzyby, jarzyny, desery, napoje zimne i gorące, ciasta, nalewki i przetwory. Oprócz znanych receptur na polski rosół czy kotlety schabowe, Autorka przypomina o takich zapomnianych specjałach, jak potrawy z raków, duszone jarząbki, łyski w sosie żurawinowym czy przepiórki w gniazdach.
Książka jest napisana barwnym językiem, niezwykle obrazowo. Każdy z rozdziałów poprzedza wstęp wyjaśniający omawianą dziedzinę, zawierający informacje niezbędne w kuchni zarówno początkującej, jak i doświadczonej gospodyni. Prawdziwym rarytasem są rozdziały poświęcone nalewkom, grzybom i dziczyźnie.

Szczegóły produktu

  • ISBN: 

    9788379934560

  • Autor: 

    Szymanderska Hanna

  • Rok wydania: 

    2020

  • Wydanie: 

    2

  • Objętość: 

    568

  • Oprawa: 

    Twarda

  • Format: 

    17.0x24.5cm

  • Tematyka: 

    Kuchnia Diety